广州桑拿论坛

用户注册

转贴这篇文章 觉得挺好的 沉船的LY醒醒吧

小L退隐都有一段时间了,虽然时不时都上来八卦吓,但系真系再无出来蒲啦。最近见到有LY发帖谈论沉船,作为一个从未沉过既局外人,我都讲吓自己既经历同看法啦。

熟悉我既人都知道,我份人比较直接,出去蒲都一样,中意简单直接地解决问题,霖到咩就讲咩做咩,就好似约JS出去开房,中意既就直接开声问,基本无考虑佢会吾会拒绝,反正有feel了就问,得就book房准备装备,吾得就算。JS都系人,都有脑考虑问题,有生理和心理需要,有自己既问题需要解决,无人系傻既,都系各取所需而已。虽然我有时都玩得好豪,但系一直都好理智,从来都吾会给机会自己沉船。其实自己清醒d霖吓,自然就无甘易沉啦。

第一,无论系咩场,每个JS出来做都有自己所谓既苦衷,即系原因,我自问未遇过有JS系中意打fj、kj或者do耶而出来做的,百年难得一见既都系之前某贵价fj场有一个JS话系因为想钓龟的,讲到尾都系为钱而吾系纯粹爱好。相信大家都明白,绝大多数既原因都系为稳食,为钱喈,如果LY要沉船,系咪先要霖霖自己是否有能力或者愿意帮佢地解决同分担,是否可以满足到佢地呢?我见过有好多JS所谓既原因都系无底洞,例如想帮屋企解决生活问题,想改善以后既生活,想稳旧钱做生意。。。。尼d原因意味住你要训身哦,仲分分钟有排训咯

第二,可能会有部分LY可以理直气壮甘话自己系真心中意JS,有能力亦愿意帮JS照顾佢地,甘就到另一个问题啦,JS系咪又可以同你讲心呢?对于LY来讲,遇到个自己中意既JS,可能系缘分,系感觉,但系对于JS来讲,你可能就只系一个过客,系佢上几百个客里面既其中一个。讲钱,可能会有人比你更有钱,讲样,可能会有人比你更靓仔,讲感觉,你给佢既感觉绝对比吾上佢地出来做既原因咯,换位思考吓,佢会吾会为左你而出来做JS?既然有甘既问题,你又是否可以保证佢系初衷和现实面前可以洁身自爱?简单d来考虑尼个问题,直接就同佢讲,叫佢马上辞职吾做,换工作,换埋电话,微信将客人全部拉黑删除,看吓又有几多人可以做到?

第三,心理问题。对于LY来讲,再乐观再看得开,相信都无几多个可以做到完全吾介意吾考虑JS既过去的。就算系贵价机场既JS,只要有多少身材或者姿色,都有出去开房或者做额外服务既经历,就算系再清高再洁身自爱都好,起码对bo都千人揸万人锡,对手都打尽天下机啦,LY又是否可以肯定自己可以完全无阴影,特别系吵交既时候。对于JS来讲,亦无几多个可以保证今日既LY以后就一定吾会再出去蒲,既然会出去蒲,就有可能再看上某个JS。何况佢地最大既担心系吾知LY系咪玩玩吓,贪新鲜,感觉过左之后,今日拥有既一切随时化为乌有,打回原形,到时浪费左青春,浪费左时间就得不偿失了。有尼d问题同考虑,无论系LY定系JS,心里面点都会有所顾虑,彼此之间都会有隔膜来相处,试问甘又可以行得几远呢?

第四,两个吾同既人一起,除左要知根知底之外,仲要有共通点来支撑,例如共同话题,共同爱好,共同目标等等。两地既文化差异,语言差异可以吾考虑,小事可以慢慢磨合,但系背景呢?大部分既JS学历都比较低,都系因为要稳食而自己能力又稳吾到收入好既所以做JS,无错,好多LY会认为大家可以慢慢培养,但系起点吾同,逻辑等等都吾同,要培养谈何容易呢。扮纯情好多人都可以扮到,但系修养同见识系好难扮的,需要慢慢积累,试问又有几多LY同JS拍拖之后可以大方甘同亲朋戚友讲自己既女友以前系做JS的?如果要隐瞒,又可以瞒一世吗?我有个f曾经同个做yj既女仔拍拖,虽然我地几个关系最好既都知道,但系因为个女仔都有返d学历,所以同其他人就讲系做个普通文员,可惜一次同学聚会里面,居然有两个旧同学都约过佢,撞到正认真尴尬,之后佢地都系散左,男既就继续过日子咯,女既就重操旧业。亦正系尼个原因,所以好多JS上岸之后都会返老家,一来条件好左可以风风光光返乡,二来老家无人会知道佢地当初做过咩嘛。

其实沉船讲到尾都系LY自己既问题,尼个世界系越来越精彩,但系都越来越现实,而现实问题系生活上系永远都会有的,你饿左会吾会想吃饭,你口渴会吾会想饮水?女人亦一样,讲得好听d就系想稳个稳重既肩膊来依靠,现实d讲,都系想生活好d喈。沉船既伤神又伤金,不如专心做吓正经耶,发展吓自己既事业,女人周街都系,但系时间就得甘多,过左就过左。女人可以来可以走,但系自己既事业系专属于自己的,有好既事业基础,首先自己就过得好d,俗d讲句,稳到钱你使忧无女咩,到时你中意几多个都无问题啦。都系果句,纯粹个人见解,不喜勿喷啊,呵呵

沉船噶人有日当你荷包满足唔到技师,技师露出厌倦噶面目时,佢就自然会醒觉了
楼主说得很不错
楼主讲得实在太精辟了!绝对要加精!
讲真话,如果勾到个JS,真系吾敢带距去见朋友,万一如果个朋友系个JS个客咪扑街,到时肯定比人唱足成世。
不是我写的,这篇文章,是我转发别人的。我绝不会复制别人的好文章,当作自己的东西。
之前看过 是好文章
女人就好似股票~~JS就系短线有甜头就要收~~老婆就系蓝筹有得发展又可以派息股价又会升
稳到钱你使忧无女咩
这篇文章好早有人讲过,本人沉过,听过许多 明白到好的JS只会同你普通朋友,不会利用你骗你的钱!如果遇上一个贪心的,你多多钱都吾够比!当然会有老狼同JS结婚,结果是有好有坏。不要比自己的感觉所蒙骗,这个世界坏人太多了,特别是那个地方的人!
楼主说得很不错
有深度,有见地
可以一起下先生活段时间看看,多了解下
欢场真爱,极致难,不要有这些心里,生性自己稳翻个良家啦
居然转我既贴,真系失礼晒,纯属个人吹水,希望可以帮到有需要既人啦
看到粤语就是没了往下阅读的兴趣